Back to Question Center
0

Ta svet za oglase ali kako narediti potrošnike, ki so všeč - - Strategije trženja iz Semalt Expert

1 answers:

Trenutni svet, ki ga živimo, je oglas, oglasni svet. Brez oglasov ne bi bilo potrebe po televizijskih, radijskih ali socialnih medijih. Samoumevno je, da bi morali plačati več za stvari, ki jih potrebujemo. 86% prebivalstva meni, da so oglasi potrebni za brezplačne spletne vsebine. Vendar prodajalcem ne daje pravice, da nas motijo ​​z oglasi. V nadaljevanju so štiri strategije, ki jih Oliver King, Semalt strokovnjak, ki lahko resnično potrošnike veseli.

Naj bo osebno

Ni nič, kar moti potencialne stranke kot obtičajni prodajalec, ki vas poskuša prisiliti k nakupu tega ali tega izdelka za vsako ceno. To je ogromen izklop in zelo neučinkovit, ko gre za preusmeritev. Potrošniki vas lahko napotijo ​​ali se seznanijo z vašim nadležnim vedenjem in se zavezujejo, da nikoli ne bodo sodelovali z vami ali blagovno znamko, ki jo predstavljate.

Družbena pokrajina zdaj sprejema bolj potrošniško osredotočen pristop, ki ga mora odražati strategija digitalnega trženja . Potrošnike je treba zdraviti tako, kot jih želijo zdraviti. Edini način, kako to doseči, je, če uporabljajo socialni nadzor in analitiko..Ti pomagajo prepoznati občutke potrošnikov, tako da jih lahko tržijo, če se z njimi ukvarjajo z avtentičnimi pogovori. Z optimizacijo teh vidikov poslovanja, bo trženje v položaju, da amp njihovih prizadevanj SEO.

Ustrezno

Kolikor je personalizacija pomembna, ni mogoče vedeti, kdo bere določeno delovno mesto, v katerem času dostopa, in druge stvari, ki bi jih lahko zanimali. Domača mreža bi morala pomagati s priporočili za vsebino, ki jo potrošniki sledite. Tržniki morajo vedeti, da morajo biti priporocila pomembna za okus in nastavitve bralca. Če vključujejo povezave do objav, ki so povezane z bralci, ki jih zanimajo, vendar drugače ne bi našli, potem postane spletno mesto zaupanja vreden in cenjen vir, ki je dober za SEO. Posledica tega je, da izdajatelj ohranja visoke prihodke, hkrati pa potrošnikom daje nepozabno izkušnjo odkrivanja vsebine, ki jim bo omogočila, da se vrnejo več.

Naredi pravočasno

Obstaja nekaj stvari, ki jih potrošniki zdijo nadležni pri digitalnem trženju:

  • Kuponi, ki pljuvajo za predmet, ki so ga pravkar kupili, ker so neuporabni za vsakogar z omejenim prostorom ali finančnimi sredstvi za zaloge, preden se izteče.
  • Ponavljajoči se oglasi na Facebooku za blago ali storitve, ki so jih že kupili
  • E-poštna naročninska polja, ki se pojavijo takoj, ko ena najde svojo vsebino

Tržniki morajo digitalno trženje uporabljati na način, ki potrošnikom zvesta. Omenjene motnje se lahko zdijo majhne, ​​vendar se majhne stvari zbirajo. Zaradi neomejenih virov za stvari, ki so pomembne za to, kar želijo, jim ne dajte razloga, da ne izbirajo blagovne znamke, ki jo prodajate. S pregledi od povratnih informacij odjemalcev in socialnih medijev zagotovite, da so vse storitve tesno povezane z njihovimi potrebami.

Naj bo primeren

Zadnja, vendar ne najmanj zadeva je ustvarjanje vsebine, ki se dotika relativnih človeških čustev. Čustva so velik motivator. Nekateri potrošniki se lahko pohvalijo, kako je čustveno manipulativni oglas, vendar v prihodnosti tega ne pozabijo .

November 29, 2017
Ta svet za oglase ali kako narediti potrošnike, ki so všeč - - Strategije trženja iz Semalt Expert
Reply