Back to Question Center
0

Semalt: Super vodnik za blokiranje referenčne vsiljene pošte v Google Analytics

1 answers:

Nik Chaykovskiy, strokovnjak iz Semalt , zagotavlja, da je napotitev z napotitvijo eden od težav, s katerimi se trenutno soočajo spletni skrbniki. Stanje se je v zadnjih letih poslabšalo, kar pomeni, da nekdo naredi veliko denarja od ustvarjanja neželene pošte.

Ghost in referenčna vsiljena pošta

Neželena vsebina je zdaj prešla v poročila Google Analytics. Pošiljatelji neželene elektronske pošte iščejo ranljivosti v sistemu, tako da se lahko prikažejo v poročilih o spletnih straneh. To delajo z upanjem, da spodbujajo dovolj radovednosti do točke, ko spletni skrbnik obišče spletno stran, da bi ugotovil, zakaj so v poročilu. Težava je v tem, da ne povečujejo prometa. Tega niti ne uspevajo, saj so botovi. Uporabljajo kodo za sledenje JavaScrip, ki jo uporablja Google Analytics, da bi ustvarili obvestilo, da je bil obisk. Na koncu preobremenijo ključne statistične podatke, kot so stopnja obiskov ene strani in drugi elementi, ki se uporabljajo za analizo posla. Nujno je, da blokirate napotitveno vsiljeno pošto, če potrebujete natančne podatke, še posebej, če se zanašajo na to, da bi sprejemali odločitve o trženju.

Težko je preprečiti pošiljanje neželene pošte, zlasti ker pošiljatelji neželene elektronske pošte delajo zelo hitro, s tem pa povečujejo hitrost neželene pošte in virov. To pomeni, da morajo spletni skrbniki izboljšati prizadevanja, ki so jih vložili pri odpravljanju in črnitvi teh virov. Še posebej težavno je ljudem, ki imajo nova spletna mesta, ki ne prejemajo veliko legitimnega prometa. Povečanje stopnje neželene pošte na takšnih lokacijah bi predstavljalo večjo preobremenjenost, ki bi lahko bila celo večja od dnevnih zadetkov, ki jih prejme.

Kako je enostavno?

Eno stran naloži obremenitve kot en sam obisk. Ghost neželene elektronske pošte uporabljajo kodo za sledenje storitve Google Analytics in pošiljajo podatke o prometu neposredno v poročila, s čimer vzpostavijo obisk. To lahko traja 0,001 sekunde, da naložite eno stran na strežniku nekje..Vendar pa so morda prisilili več kot 100 teh ponarejenih obiskov na račune Google na številnih drugih spletnih mestih povsod. Precej enostavno je kupiti en sam gostitelj. Dokler so spammers prepričani o donosnosti naložbe, obstaja veliko škode, ki jo lahko storijo z njimi.

Rešitve, ki pridejo kratek čas

Nekatere tehnike so včasih tako napredne, da rešitve, uporabljene za blokiranje napotitvene vsiljene pošte, ne delujejo. Eden od njih je skrivnostna spletna storitev, imenovana Darodar. Naslednje metode niso bile razčlenjene iz GA.

  • Datoteka .htaccess. Ne deluje, saj se neželena pošta ne dotika mesta
  • Seznam za izključitev napotitve. Nima posodobitev.
  • Izključitveni filtri. To je zastarela metoda, saj se osredotoča le na prihodnjo neželeno pošto in ne retroaktivna za pretekle baze podatkov o neželeni vsebini.

Filter izključevanja se je skoraj približal odpravljanju spamov za napotitev Darodarja. Edina omejitev je bila, da nima stalnega in dosledno posodobljenega spammernega seznama napotitev.

Kos (Missing Puzzle)

Reševalna rešitev za prepoznavanje in blokiranje podatkov o napotitvi in ​​duhu mora biti zelo posodobljena, izhaja iz širše baze podatkov in retroaktivna na pretekle informacije. Na podlagi treh elementov za optimalno rešitev, tukaj je tista, ki deluje.

Korak 1: Uporaba segmentov za izključitev neželene vsebine

Bolje je uporabljati segmente, ker trajno ne spreminjajo podatkov. Če med uporabo filtrov po naključju filtrirate dejanske napotitelje, jih ni mogoče vrniti nazaj. Na starih podatkih je mogoče uporabiti segmente, kljub temu, kako dolgo so bili tam. Lahko jih uporabimo tudi retroaktivno.

2. korak: Ohranjanje seznama izključitev

Slack je orodje, ki ga lahko uporabijo spletni skrbniki za spremljanje virov napotitev..Uporabnik obvesti o morebitnih novih napotitvah in jim daje hiter odgovor: ali naj doda seznam ali črni seznam sumljivega vira napotitve.

1. Slack prejme vse napotitve in

2. Uporablja PHP za razvrstitev vseh rezultatov po vrstnem redu štetja in nato končni seznam zanemarjam spletnega skrbnika, da bi ugotovil, ali je kakšen videz poznan. Če ne,

3. Vse sumljive neželene pošte preusmeri na ohlapen kanal, ki uporabniku omogoča izbiro med seznamom bele liste ali črnim seznamom. Ne glede na to, katera izbira se izbere, vodi k 4. koraku

4. Preusmeri na stran, ki potrjuje razsodbo kot potrditev izbire.

5. Slack nato shranjuje in zaklene vse identificirane neželene elektronske pošte v zbirki podatkov

6. Končni prikaz čistih podatkov bo v regex formatu. Kopirajte in prilepite jo v storitvi Google Analytics .

Slack omogoča spletnim skrbnikom, da vsaj šestkrat dnevno posodobijo seznam izključitev.

V resnici lahko rešijo več rešitev:

Kljub temu, da je to dokazana metoda, bi delovalo še bolje, če bi ga webmaster dopolnjeval z drugimi tehnikami, samo da bi se prepričali, da pokrivajo vse baze. Poleg omenjene raztopine:

  • Kliknite potrditveno polje, ki poziva Google Analytics, da izključi znane bote in pajke
  • Uporabite "vključite filter gostitelja"
  • Uporabite piškotke

Vključen filter, naveden zgoraj, je včasih učinkovit, ne pa tudi najboljša rešitev na dolgi rok, ker:

  • Uničenje imena gostitelja ni težko storiti, analitični pošiljatelji neželene elektronske pošte vedno bolj ga uporabljajo kot ranljiv
  • .
  • Če je nastavitev napačna, lahko na koncu filtrirajo dejanske napotitelje
  • .
November 29, 2017
Semalt: Super vodnik za blokiranje referenčne vsiljene pošte v Google Analytics
Reply