Back to Question Center
0

Semalt predstavlja glavne vrste filtrov storitve Google Analytics

1 answers:

Filtri Google Analytics so odličen način za spreminjanje in spreminjanje podatkov v vseh pogledih strani na vašem spletnem mestu. Uporabljajo se lahko za vključitev in izključitev podatkov ter dejanske spremembe v tem, kako bodo izgledali podatki v poročilih storitve Google Analytics. Poleg tega filtri nam pomagajo preoblikovati podatke, tako da se njena surova oblika spremeni v poravnano obliko in prihaja do pričakovanj uporabnikov. Posledično dobite veliko možnosti za rast vašega podjetja na internetu, Google Analytics pa lahko uporablja filtre iz enega pogleda na drugega, tako da se stopnja obiskov ene strani v spletu v veliki meri zmanjša. Ko so podatki v celoti obdelani, lahko vidite končne rezultate v poročilih o uporabniških vmesnikih vašega računa Google Analytics.

Ivan Konovalov, Semalt Manager za uspeh kupcev, opisuje spodnje glavne vrste filtrov storitve Google Analytics:

Spambotni filter

Prva kategorija je spambotni filter. To je najbolj fantastičen in neverjeten tip, in ga je enostavno preveriti na strani Nastavitve pogleda. Za to morate obiskati razdelek admin in poiščite možnost Bot Filter. Kliknite to možnost in ustvarite filtre za vse sumljive naslove IP. Prepričajte se, da se z uporabo te možnosti znebite pajkov in boksov in potrdite polje Aktiviraj, preden zaprete okno. Spambot filtri vam pomagajo znebiti boksov in pajkov ter zagotoviti kakovost vašega spletnega prometa .

Izključitev notranjih IP-ov

Druga možnost je, da morate izključiti notranje IP-je in vse tiste IP-naslove, ki so videti sumnični za vas. To lahko storite v računu Google Analytics. Pojdite v račun in odprite nastavitve View Tukaj boste videli možnost Ustvari filter, ki jo morate klikniti, če želite ustvariti nove filtre za vaše spletno mesto.

Najprej se morate odločiti, ali iščete gradnjo novih filtrov ali želite uporabiti prejšnje filtre na vaši spletni strani. Ko ste se odločili, je naslednja možnost, da imate dovolj filtrov in jih uporabite na čim več strani. Ko ustvarite filtre, kliknite možnost Izberi, zdaj pa je čas, da jih uporabite na svojem spletnem mestu. Medtem je pomembno vedeti razliko med vnaprej določenimi filtri in filtri po meri. Zaradi vaše preprostosti želimo povedati, da so prednastavljeni filtri posebne vrste predlog, ki jih lahko uporabite za samodejno ustvarjanje filtrov. Po drugi strani pa filtri po meri omogočajo prilagoditev in spreminjanje nastavitev vaših filtrov, preden se aktivirajo.

Uporabi vsak URL v male črke

To je pomemben korak in ga ne smemo zanemariti za vsako ceno. URL-je iz velike črke bi morali prisiliti v male črke in prilagoditi svoje nastavitve v skladu s pravili in predpisi storitve Google Analytics. Če imate veliko strani z različnimi URL-ji, jih morate čim prej pretvoriti v male datoteke. Ne pustite, da se prikažejo v rezultatih iskalniku , dokler jih ne uporabite, razen če ste jih znižali.

Končne misli

Ko prilagodite zgornje nastavitve in ustrezno uporabite filtre, se bo kakovost vašega spletnega prometa začela izboljševati. Filtre je treba izvajati na spletnem mestu samo, če jih zadenejo sumljivi ali anonimni naslovi IP. V nasprotnem primeru ni treba aktivirati filtrov.

November 29, 2017
Semalt predstavlja glavne vrste filtrov storitve Google Analytics
Reply