Back to Question Center
0

Semalt: najnovejše tehnologije, prihranite milijone življenj

1 answers:

Ross Barber, Semalt Manager za uspeh strank, bo razdelil čudovito zgodbo o tem, kako je UNICEF pomagal mladim uporabljati najsodobnejšo platformo SMS z imenom U-Report.

Ljudje pogosto menijo, da je UNICEF odgovoren za potrebe otrok, saj je ta organizacija rešila nešteto mladih. Natančneje se še naprej izkazuje v svojem hitrem odzivu na orkan Irma. Skupaj z U-Report, platformo SMS z optimizacijo slike, so učinkovito posredovali informacije in varnostna navodila možnim žrtvam. Čeprav je to preprosta zgodba, in to je precej čudovito.

Zahteva za takojšnje ukrepanje

Med 2. septembrom so uradi UNICEF za Latinsko Ameriko in Karibe ohranjali stike s strokovnjaki iz Globalnega inovacijskega centra Unicefa. Razlog za to je bil začetek U-Reporta na Karibih in njegovo promocijo preko Facebooka, kot odziv na posodobitev trajektorije Hurricane Irme.

Priročna metoda komuniciranja

Nova komunikacijska platforma, imenovana U-Report, uporablja SMS ali tehnologijo za pošiljanje besedil, ki je priložena optimizaciji slike, za priročno zbiranje in širjenje ključnih, rešilnih informacij za mladino. Poleg tega vloga deluje kot sredstvo, da izgovarjajo svoje težave in zahtevajo pomoč. Tako U-Poročilo resnično šteje za revolucionarno inovacijo za blaginjo ljudi..

V preteklosti je bil U-poročilo uporabljen za preprečevanje širjenja smrtonosnega virusa ebole v Liberiji leta 2014. Z vlogo UNICEF in sorodne institucije lahko pošiljajo ankete za ugotavljanje vprašanj, ki jih ljudje doživljajo in delijo z njimi razpoložljive reševalne informacije in navodila

Edini vir informacij

Med 10,5 milijona otrok, ki živijo v državah, ki se bodo soočili z orkanom Irma, jih je približno polovica izjavila, da je U-poročilo edini vir informacij in varnostnih nasvetov. Medtem ko nevihta poteka, UNICEF še naprej uporablja platformo za zbiranje informacij o lokacijah mladih, ki potrebujejo pomoč. Nato bo lahko UNICEF začel zaposlovati odgovore, ki bodo zadovoljene potrebam prizadetega.

Prihajajoče dobave iz Kopenhagna

Kot odziv na potrebščine se začne ukrepati oddelek UNICEF-ovih dobavnih enot, ki se nahaja v Københavnu. Z največjim skladiščem na svetu so sposobni zagotavljati humanitarno pomoč žrtvam. Zdaj so začeli dobavljati pakiranje in nalaganje v letala.

Upanje se nikoli ne bo umirilo

S svojim platformo za sporočila SMS je U-poročilo UNICEF uspelo hitro odzvati na prihajajočo nesrečo, hkrati pa mladim omogočiti komunikacijo in vir informacij. Zahvaljujoč U-poročilu, s svojo tehnologijo za sporočanje in optimizacijo slike, se je varnostna navodila hitro razširila med deset in pol milijona mladih, ki so se soočile s hurikanom in prihranili nešteto življenj. Zdaj UNICEF pošlje žrtvam oskrbo s hrano in drugo pomoč. Na splošno upanje ne bo umiralo, dokler ljudje ostanejo proaktivni pri pomoči drugim.

November 29, 2017
Semalt: najnovejše tehnologije, prihranite milijone življenj
Reply