Back to Question Center
0

Semalt Expert: Vrste sidroga besedila in kako jih optimizirati za boljše SEO

1 answers:

Eden izmed najbolj učinkovitih iskalnikov optimizacije je uporaba sidrnega besedila. Ko se pravilno uporablja, sidrno besedilo lahko bistveno izboljša uvrstitev spletnega mesta na iskalnih straneh z rezultati (SERP).

Za tiste, ki tega predmeta niso seznanjeni, Andrew Dyhan Semalt Manager za uspeh strank, pojasnjuje, da sidro besedilo nanaša na znake, ki jih je mogoče klikniti, ali besedilo v hiperpovezavi. Pogosto so znaki / besedilo v drugačni barvi od preostale vsebine in so včasih podčrtani. Ko uporabnik klikne sidro besedilo, ga ali ona sprejme na drugo lokacijo. Te sidre lahko ustvarite z uporabo HTML ali CSS.

Zakaj so sidrna besedila tako pomembna za SEO?

Sidrna besedila verjetno ne bodo tako priljubljena, kot so danes, če niso bila uporabljena za povratne povezave. Imajo veliko vlogo pri uporabi povratnih povezav (pomemben dejavnik za razvrščanje v SEO). Poleg tega jih iskalniki uporabljajo za kaznovanje spletnih strani za prekomerno optimiranje in neželeno pošto. To je razlog, zakaj je ključnega pomena za strokovnjake SEO, da jasno razumejo, kako pravilno uporabljati sidro besedila.

Sidrno besedilo je uporabno tudi za bralce vsebin, saj jim daje idejo o tem, katero vsebino naj bi pričakovali v ciljnem cilju povezave.

Vrste sidrnega besedila

Obstaja veliko variacij sidrnega besedila. Strokovnjaki za SEO lahko za optimizacijo njihove vsebine uporabljajo eno ali kombinacijo naslednjih variacij:

  • Ciljna sidra: Strokovnjaki za spletno trženje, vključeni v gradnja povezav ustvarite sidrna besedila s ključnimi besedami, ki se ujemajo s ključnimi besedami spletne strani ali dokumenta, na katerega ciljajo. Z drugimi besedami, če želite povezati spletno mesto, ki ima vsebino o idejah prenove kuhinje, uporabite to isto ključno besedo v svojih hiperpovezavah.
  • Generično sidro besedilo: to so povezave, ki jih je mogoče klikniti, ki vas usmerijo v vire, ki bi lahko pomagali. Primeri generičnih sider vključuje "več informacij tukaj", "kliknite tukaj za brezplačno ponudbo", "dobite brezplačno e-knjigo tukaj" in tako naprej.
  • Sidri z blagovno znamko: Z blagovnimi sidri kot besedilo se uporablja blagovna znamka spletnega mesta. Štejejo za najvarnejši tip sidra, ki ga je treba uporabiti. Zato bodo velike blagovne znamke, kot je Amazon, v svoji vsebini uporabljale čim več sidrnih besedil, saj je manjša verjetnost prekomerne optimizacije.

Prekomerna optimizacija je pretirana uporaba istega sidrnega besedila na strani ali videza istega besedila na številnih straneh spletnega mesta. To lahko privede do kaznovanja s strani iskalnikov, ker je stran vidna kot spamična in ne uporabniku prijazna. Prekomerno optimizacijo se je zato treba izogibati z vsemi sredstvi.

  • Sidra za gole povezave: To so sidro besedila, ki URL-je strani spletnega mesta povezujejo z njim. Enostavne so za uporabo, vendar morajo biti v vsebini dobro razporejene. Gostota gole povezovalnih vezi ne bi smela preseči 15%.
  • Slike in oznaka "alt" kot sidra: Uporaba slik v vsebini spletne strani je danes zelo cenjena. Pomaga povečati interakcijo uporabnika z vsebino. Ko uporabite sliko kot povezavo z drugo lokacijo, ponujate tudi ustrezno oznako »alt« za sliko. Iskalniki preberite to oznako »alt« kot sidrno besedilo.
  • Sidri LSI (Latent Semantic Indexing): LSI preprosto pomeni uporabo sopomenk (ne nujno popolnih sopomenk) glavne ključne besede. So bližnje različice ključne besede. LSI sidra so zelo koristna, če v svojih povezavah ne želite uporabiti natančne ključne besede.
  • Druga različica sidrnega besedila , ki velja za varno in učinkovito, je kombinacija blagovne znamke in ključne besede sidro. V tem primeru ustvarite hiperpovezave z vašo blagovno znamko in ključno besedo po vaši izbiri. Na primer, lahko uporabite "storitve čiščenja z" vašo blagovno znamko "kot besedo sidro s ključno besedo.

Če želite čim bolje izkoristiti sidro besedila, se prepričajte, da jih uporabite zamišljeno. Treba jih je ustrezno razdeliti in ustrezno gostoto. Prav tako morajo biti jedrnat in pomembni za vsebino na povezovalni in ciljni strani. Spammy sidro besedila so neposredna vstopnica za kaznovanje, saj so tudi sidra, ki v besedilu ne zvonijo naravno. Nikoli ne uporabljajte takšnih sidrih besedil v vaši vsebini, saj bodo zagotovo škodovale vašemu SEO.

November 29, 2017
Semalt Expert: Vrste sidroga besedila in kako jih optimizirati za boljše SEO
Reply