Back to Question Center
0

Semalt Expert opozarja na največje svetovne neželene elektronske pošte. Bodite varni!

1 answers:

Če prejmete veliko število e-poštnih sporočil s povezavami do spletnih trgovin ali oseb, ki prosijo za denar, obstajajo možnosti, da je neželeni učitelj uganil vaš ID in začel pošiljati lažna sporočila. V prvi polovici leta 2011 je večina neželene pošte v naši mapi s prejetimi sporočili prihajala iz Indije. Do leta 2016 so države, ki pošiljajo neželene elektronske pošte, Indija (20%), Indonezija (13%), Rusija (10%) in Južna Koreja (12%).

Nik Chaykovskiy, višji direktor za uspešno poslovanje kupcev Semalt , si oglejte najprivlačnejša dejstva o svetovni neželeni pošti.

Rusija je znana po svojih cybercriminalcih in tolpah, kot je Facebook. Po mnenju Trend Micro, ki je znana cybersecurity kalifornijska družba, je Rusija zdaj v ospredju, ko gre za spletne prevare in neželeno pošto. V poročilu Trend Micro je razvidno, da so najvidnejši dogodki, kot so nenadna smrt Whitney Houston, sociopolitični pretresi po vsem svetu in Linsanity, kibernetske kriminalce zagotovili nove socialno-tehnične materiale in ideje o kampanji. Pomagala jim je, da okužijo in prodrejo v veliko število ID-jev in omrežij e-pošte za dostop do naših zasebnih podatkov.

Do osemdeset odstotkov neželene pošte, ki je namenjeno neželeni elektronski pošti, ustvari skupina več kot 100 oseb, ki spadajo v neželeno skupino. Ime te skupine je Spamhaus. Baza registra znanih spamskih operacij (ROKSO) je povzročila veliko težav za uporabnike interneta..Pred nekaj leti je neomejeno poimensko pošiljanje milijonov zlonamernih programov in virusov z uporabo posebne botnetne tehnologije. Spletno mesto neželene pošte je bilo spletno gostovanje podjetja s sedežem v Kitajski, poroča Trend Micro. Michael Boehm in Associates je bila ameriška organizacija, ki jo sestavlja veliko število pošiljateljev neželene elektronske pošte. Poslali so avtomatizirano neželeno elektronsko pošto in viruse na internet, kar je povzročilo težave za različne uporabnike. Njihov primarni cilj je bil nabranih seznamov, ki so delovali pod vodilnimi poslovnimi in posameznimi imeni.

Yair Shalev je bil z velikega profila spamer s krpljami iz Floride. Sodeloval je z nekomercialnim podjetjem ROKSO, Darrinom Wohlom, za razvoj tehnologij za uničenje velikega števila računalniških in mobilnih naprav po vsem svetu. Dante Jimenez je bil neželeni spam v ZDA, ki je delal z najslabšimi cybercriminals in botnet strokovnjaki po celem svetu. Bil je vpleten v različne botnetne projekte za spamiranje in je bil v ospredju pri hackiranju strežnikov in pomembnih novičarskih spletnih strani. Peter Severa je bil profesionalni ruski spamer, ki je za milijone ali milijarde dolarjev napisal in prodajal različne programe za spamovanje, spamware in botnete. Bil je tudi vpleten v pisanje in objavljanje najhujših trojancev in virusov na svetu. Sodeloval je z različnimi evropskimi in ameriškimi botnetnimi pošiljatelji neželene elektronske pošte in sodeloval z ne-spamerjem iz ZDA, Alanom Ralskim.

Pred nekaj meseci je FBI aretiral Michael Persaud. Bil je vpleten v obsežne goljufije in je bil zaračunan za različne dejavnosti neželene pošte. Yambo Financials je še en ukrajinski spamer, ki je bil vpleten v različne kibernetske kriminalitete. Razvil je veliko piratskih programov in jih prodal za milijone dolarjev. Prav tako je vzpostavil lažni bančni račun na internetu in ukradel veliko denarja iz zakonitih bančnih računov. Do zdaj je bil ta spamer obtožen različnih računalniških kriminalov, FBI pa je za njim. Prej ali slej bo aretiran, poroča Trend Micro.

November 29, 2017
Semalt Expert opozarja na največje svetovne neželene elektronske pošte. Bodite varni!
Reply