Back to Question Center
0

Semalt Expert Opisuje pravilnike .htaccess za WordPress

1 answers:

Nedavno ste morda opazili datoteko .htaccess, ki je navzoča v osnovni mapi vaše spletne strani WordPress. V tem članku boste izvedeli številne razloge za to prilagoditev, ki jih je določil vrhunski strokovnjak iz Semalt , Artem Abgarian.

Obstaja veliko primerov napadov napačnega napotitve, ki ogrožajo način odzivanja našega spletnega mesta v storitvi Google Analytics. Referenčna vsiljena pošta povzroča številne lažne spletne obiske, ki vplivajo na kakovost podatkov analitike. Obstajajo nekatera pravila .htaccess za WordPress, ki narekujejo dovoljenja za vidike, kot so spletni pajki in boji. Večina spletnih gostiteljskih storitev uporablja strežnik Apache. Ko spletno mesto namesti v WordPress, obstaja nekaj pravil, ki jih vnese v datoteko .htaccess. Ta element je datoteka, ki se prikaže v korenskem imeniku spletnega mesta. Različni strežniki imajo več načinov prilagajanja permalink. V nekaterih primerih spletni skrbniki zaženejo nekatere kode, ki pomagajo pri odpravljanju nekaterih napotiteljev neželene vsebine.

Pravila WordPress .htaccess

Ko je v programu WordPress v teku instalacija spletnega mesta, se večina pomembnih vidikov privzete namestitve prikaže kot vrstice kode. Tekoče kode na vaši spletni strani morajo biti proces, ki se zgodi skrbno. V nekaterih primerih se celotna spletna stran ne more odzvati. Če niste prepričani o tem, kaj delate, lahko posvetovanje z agencijo SEO ali usposobljenim osebjem preprečite škodljive učinke. Nekatere vrstice kode, ki povezujejo Apache.org, vključujejo:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -f

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -d

RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Pravilo prepisa, ki je v korenski mapi, zagotavlja dodatne funkcije v zvezi z možnostjo delovanja te spletne strani. Ta datoteka vsebuje pot do mape, v kateri namestite mapo WordPress. Spletni razvijalci uporabljajo to povezavo, da jim pomagajo razviti učinkovite ukrepe za nadzor dovoljenj med uporabo spletnega mesta. Na primer, spletno mesto lahko pri poskusu dostopa doživi napako 404.

Prva in zadnja vrstica te kode vsebujeta "#." Ti bi morali služiti namenu komentarjev, ki vam bodo pokazali, kako dostopate do vaše datoteke .htaccess. Nekatere prednosti pravil .htaccess za WordPress vključujejo preprečevanje napadov neželene pošte v storitvi Google Analytics. Navodila za "Rewriterule" lahko pomagajo preprečiti botu dostop do indeksa index.php. Ta učinek je ključnega pomena pri blokiranju ponarejenega prometa, ki bi lahko izhajal iz naslovov neželene pošte.

Sklepna ugotovitev

Spam naslova postaja pogost problem, ki vpliva na podjetja in njihove spletne strani. V nekaterih primerih so spletna mesta s strežnikom Apache odvisna od datoteke .htaccess, ki je prisotna v korenskem imeniku spletnega mesta. Ta funkcija je standardna tudi za spletna mesta WordPress. Ta datoteka vsebuje pravila, ki narekujejo, kako obiski ali pajki v spletu vplivajo na vašo bazo podatkov. Ta spletni članek za razvoj vsebuje nekaj tehnik, ki jih lahko uporabite za prilagoditev odziva spletnega mesta. V nekaterih primerih lahko blokirate škodljive programe za napotitev. Ponarejeni promet ne bi smel biti težava, ki bi vplivala na prometne podatke storitve Google Analytics. Nekateri od

November 29, 2017
Semalt Expert Opisuje pravilnike .htaccess za WordPress
Reply