Back to Question Center
0

Semalt Expert definira 5 najslabših vprašanj v digitalnem marketingu

1 answers:

Prekinitev tega, kar se dogaja v svetu interneta, je edini način za preživetje. Kot trženje in strategija socialnih medijev morate biti seznanjeni s trenutnimi trendi in kaj delate v zadnjih dneh. Pomembno je, saj morate zadovoljiti veliko število kupcev. V resnici morda ne boste mogli imeti dostopa do vseh virov SEO in trženja, vendar morate dostopati do nekaj od njih, da bi zadovoljili vaše stranke. In včasih boste morda morali uporabiti najnovejše in napredne marketinške prakse. Če želite biti pošteni, bi morali imeti oprijem na vseh osnovnih strategij in načinov trženja vsebine , če želite doseči uspeh na internetu.

Ivan Konovalov, vrhunski strokovnjak iz Semalt , deli te pet vprašanj, ki jih strategar pri opravljanju svojih nalog ne bi smel vprašati

Vprašanje št. 1. Lahko naredite moje videoposnetke in vsebine virusne?

Če iskreno rečeno, nikomur ne more narediti videoposnetkov in vsebin virusnih v nekaj sekundah. Le nekaj prodajalcev in strokovnjakov za socialne medije lahko napove, kaj je lahko virusno in kaj ni primerno. Going virusno pomeni, da bi morali biti vaši videoposnetki in vsebine privlačni, informativni in impresivni. Nepredvidljivo in nemogoče je izmeriti, ali bo vaša vsebina virusna v socialnih medijih in koliko mnenj lahko dobite v 24 urah. Edino, kar morate storiti, je, da vaše dragocene in informativne stvari svojim ciljnim občinstvom. Tako lahko vidite želene rezultate.

Vprašanje št. 2..Koliko rasti bom videl po 30 dneh?

Trgovci z vsebinami se osredotočajo na izboljšanje vaših neplačanih rezultatov iskanja, zato jih nikoli ne vprašajte, koliko dni bodo zahtevali izpolnjevanje nalog. Včasih lahko dajo želene izide v nekaj urah in v drugih primerih morda ne bodo mogli ustvariti veliko ogledov za vaše spletno mesto. Ne smete pričakovati čarobnih rezultatov v mesecu ali dveh in počakajte nekaj tednov, preden prodajalec vsebine opravi svoje delo.

Quesiton # 3. Kdaj naj pričakujem svojo spletno stran ali ključno besedo na prvi strani?

Obstaja veliko stvari, s katerimi bi poskrbeli pri promociji vaše spletne strani. Odvisno od tega, kako je vključevanje vaše vsebine, kdo je vaše ciljno občinstvo in koliko ključnih besed in besednih zvez, ki ste jih uporabili. Ko gre za načrtovanje strategij za trženje vsebin, se morate osredotočiti na ključne besede, vendar jih ne vsebujte v vsebini. Google je objavil različne posodobitve o tem, kako revolucionirati iskalnike z vključevanjem vsebine. Iskalniki ne morejo zadovoljiti vaše spletne strani, dokler ne uporabljate kratkih ključnih besed repa in dolgih repov.

Vprašanje št. 4. Zakaj potrebujem spletna mesta za socialne medije?

Tudi če vaše občinstvo ne uporablja Facebook, Twitter, LinkedIn in druga socialna omrežja, morate ustvariti ločene profile za vaše spletno mesto. Plus, nikoli ne smete vprašati svojega tržnega založnika ali stratega o tem, zakaj so družabni mediji pomembni za preživetje podjetja brez teh platform. Nekatere ciljne skupine so veliko bolj aktivne od drugih: to pomeni, da vas ljudje vedno iščejo ne glede na njihove lokacije. Na primer, Facebook ima več kot 1,4 milijona aktivnih uporabnikov, Twitter ima več kot 300 milijonov mesečnih uporabnikov, LinkedIn pa je znan po več kot 330 milijonih registriranih članov.

Vprašanje št. 5. Zakaj ne uporabljate objave gostov?

Nazadnje, vendar ne najmanj, ne smete nikoli vprašati, zakaj prodajalec vsebin ne uporablja gostujočih objav za promocijo vaših stvari. Dovolite mi, da vam povem, da pozna boljše od vas in želi uporabiti strategije belega klobuka za uvrstitev vaše strani. Objave gostov so povezane s spletnimi mesti za neželeno pošto in taktiko za črno klobčo, zato ni treba iti z njimi.

November 29, 2017
Semalt Expert definira 5 najslabših vprašanj v digitalnem marketingu
Reply