Back to Question Center
0

Semalt: deset trikov za izboljšanje spletne prisotnosti

1 answers:

Eden od načinov za zagotovitev poslovnega uspeha je prisotnost na spletu, saj več kot 85% iskanj izdelkov in storitev poteka v spletu. Ivan Konovalov Semalt Upravitelj uspeha kupcev vam predstavi naslednji kontrolni seznam za uspešno spletno prisotnost.

1. Persone

Najprej razumite ciljno osebo za svojo oglaševalsko akcijo. To pomeni, da morate postaviti človeške lastnosti opisu ali cilju digitalnega trženja . To bi pomagalo združiti različne osebe z uporabo podobnih značilnosti, kot so motivatorji, bolečine, želje, osebnosti, cilji ali navade. Ustvarjajo manj tržnih ciljev, s čimer je digitalno trženje precej lažje, cenejše in učinkovitejše.

2. Kartiranje potovanj strank

Kartiranje potovanj s strankami uporablja tržnik, ki jim pomaga razumeti podjetje z vidika potrošnika in medsebojnih vplivov, ki jih naredijo s podjetjem. S takšnim pristopom je enostavno ugotoviti, katere potrebe kupcev so med vsako interakcijo, kako jih izboljšati in če je treba izboljšati izvajanje storitev .

3. Strateške vsebine

Nujno je, da se vse vsebine spletnega mesta zelo ukvarjajo in zagotavljajo pravočasno, da privabijo stranke. Tržniki ne smejo oglaševati uporabnikov o nakupovanju izdelkov, ki jih morda ne poznajo. Prvič, posredujte jim nekaj informacij o svojih izdelkih ali storitvah in uporabite koledar za dosledno distribucijo vsebin.

4. Posodobi vsebino

Kupci želijo biti navdušeni in zato bodo obiskali vašo spletno stran. Če je vsebina enaka vsakič, ko obiščejo, bodo navdušeni nad obiskovanjem, kar ima za posledico zmanjšanje prometa, kar ni dobra stvar. Posodobitve vsebine morajo biti odvisne od potreb in želja vašega ciljnega občinstva. Kljub temu pa vsakih šest do dvanajst mesecev poskrbite za nadgradnjo zasnove spletne strani , da zagotovite, da sledi trenutnim trendom.

5. Uporabniške izkušnje

Uporabniška izkušnja se osredotoča predvsem na to, kako ljudje komunicirajo z digitalnim izdelkom. Lastnik podjetja ima lahko spletno stran, ki izgleda zelo dobro, a ne ve, kako jo upravljati. dobičkonosnost. Najprej ustvarjanje odlične uporabniške izkušnje zahteva razumevanje občinstva. Analitika lahko zagotovi informacije o najbolj obiskanih straneh in kako uporabniki navigirajo po spletnem mestu.

6. SEO

Zelo pomembno je, da je podjetje dobro uvrstilo iskalnik , saj več kot 80% modernih kupcev uporablja iskalnike za iskanje svojih izdelkov. SEO (Search Engine Optimization) pomaga usmerjati stranke k poslovanju sredi drugih v industriji. Eno lahko uporabite tehniko plačevanja na klik (PPC), vendar so rezultati iskanja iz SEO za SEO 8.5-krat učinkovitejši.

7. Socialni mediji

Vključevanje družbenih medijev z digitalnim trženjem lahko ima pomembne prednosti, kot so prepoznavanje blagovne znamke, zvestoba, stopnje konverzij in izboljšanje vpogledov strank. Vendar ne ustvarite zgolj starega računa. Prepričajte se, da so objave kratke, da bodo lahko bolj razširljive in ključne besede povečale njihovo prepoznavnost. Uporabite visokokakovostne fotografije, ki bodo pokazale blagovno znamko in redno testirale nove, da bi videli, katere odjemalce se najbolj odzovejo. Vsebina, najdena na infografskih in video posnetkih, je tudi informativna in enostavna za razumevanje. Poleg tega je odlična vsebina za skupno rabo.

8. Komunicirajte z občinstvom

Mnogi ljudje se obračajo na socialne platforme za storitve za stranke. Večina teh potreb in vprašanj se prezre. Naredite točko odgovora na pripombe in povratne informacije potrošnikov ter jim sporočite, da poslušate. Posledično bodo drugi želeli deliti svoje izkušnje s ponujenim izdelkom ali storitvami. Vedno se zahvaljujem vsem, ki delijo objavo na spletnem mestu ali tiste, ki komentirajo objavo, da nadaljujejo pogovor.

9. Socialno oglaševanje

Uspešna kampanja v družabnih medijih bi morala imeti cilj, uporabiti socialna sporočila v beta testu plačanih socialnih oglasov, poskrbite, da bodo oglase vsake tri do pet dni vrteli in zagotovili, da je optimizirana za mobilne naprave.

10. Mobilni telefon

Več kot 65% vseh digitalnih medijev se uporablja na mobilnih napravah. Zato je nujno, da ta trg zajame dodajanje vrednosti na spletno stran. Prepričajte se, da ima vaša stran odzivno zasnovo, ki je optimalna za vsako ločljivost zaslona.

November 29, 2017
Semalt: deset trikov za izboljšanje spletne prisotnosti
Reply