Back to Question Center
0

Preprosta in enostavna optimizacija slike s Semalt

1 answers:

Slike igrajo pomembno vlogo pri ustvarjanju kakovostne in zanimive vsebine. Lahko si samo predstavljate, kako dolgočasno bi bilo, če bi odprli spletno stran samo, da bi se srečal z velikim delom besedila. Infografika, fotografije, ilustracije in številne druge slikovne datoteke omogočajo, da vaša vsebina privlači oči. Poleg tega imajo možnost, da se uveljavi več prometa (očitno s pomočjo rezultata iskanja slik).

Lisa Mitchell, upravitelj uspeha Semalt , vas opominja, da je vse to mogoče, če optimirate slike svojega spletnega mesta za Googlove in druge iskalnike .

Izbira popolne slike

Prvi korak: Prepričajte se, da je to ustrezno - Vsi spletni skrbniki morajo zagotoviti, da so njihova spletna mesta pomembna in zanimiva. Slaba uporabniška izkušnja bo zagotovo vodila do visoke stopnje obiskov ene strani, zato boste izbrali ustrezno podobo, ste na pravi poti.

Izberite svoje bloge in slike spletnega mesta z uporabo naslednje smernice:

  • Poskrbite, da bodo slike povezane z vašo nišo ali temami
  • Izberite slike, ki poudarjajo točke, ki jih želite voziti domov.
  • Vaše slike morajo izboljšati izkušnjo gledanja / branja, ne pa prekiniti enake.

Poleg tega se prepričajte, da ne uporabljate slik zalog. Zaradi tega so vaše spletne strani videti generično, dolgočasno in sploh ne. Koliko je drago, da dobite kakovostne fotografije, morda ni slaba ideja, da bi najeti profesionalnega fotografa.

Drugi korak: pridobivanje brezplačnih slik

zaupam mi; nikoli ne bi želeli biti vključeni v tožbo zaradi avtorskih pravic. Kot taka je vedno dobra ideja, da uporabljate svoje lastne slike. Tukaj je nekaj orodij, ki jih lahko uporabite za prilagajanje slik.

Canva - vključuje knjižnico slik, fotografij in ilustracij ter vektorjev, ki jih lahko uporabljate za izdelavo grafike. Canva ima tudi filtre in peščico funkcije za urejanje slik.

Freepik - to orodje je podobno iskalniku slik. To bo plazilo skozi več sto tisoč slik, da bi vam dalo tisto, ki najbolje ustreza vašemu iskanju. Freepik je odličen vir za PSD, ilustracije, ikone, vektorje in fotografije.

Google Slike - ta vir je popoln, vendar pazite na avtorske slike. Za to spremenite rezultate iskanja tako, da izberete 'označeno za ponovno uporabo'.

Flickr - v tem primeru uporabite licenco atributa, niti ne izvedeno eno ali nekomercialno, da bi se izognili kršitvi avtorskih pravic.

Imena slikovnih datotek desno

Ko ustvarite sliko po meri, se začne resnično delo. Optimizacija slike se začne z izbiro pravilnega imena datoteke. Zakaj? No, spodbujajo vašo uvrstitev na SEO. Tukaj so najboljše prakse za poimenovanje slik, ki jih morate uporabiti:

  • Uporabite vezaj kot ločilo besed - nikoli ne uporabljajte podčrtaje, ker sploh ne prepoznajo iskalniki. Za Google ni razlike med 'image_file.jpg' in 'imagefile.jpg'.
  • Bodite jedrnati in opisni - dajte čim več podrobnosti, kot lahko.
  • Vedno uporabljajte ključne besede naravno.

Naslovi in ​​alternativni atribut

Alt ali alt oznaka se nanaša na atribute, ki gredo v slikovno oznako. Uporabite jih, če želite več podrobnosti o svojih slikah, posebej tistih, ki niso bile vključene v ime datoteke.

Velikost slike

Povečajte hitrost spletnega mesta tako, da zmanjšate svoje slike na najmanjšo možno velikost. Adobe Photoshop, ImageOptim, JPEGmini in PunyPNG so kul orodja, ki jih lahko uporabite za to. Ne pozabite poskusiti Googlovega pogleda hitrosti za prepoznavanje fotografij, ki povlečejo hitrost nalaganja strani.

November 29, 2017
Preprosta in enostavna optimizacija slike s Semalt
Reply