Back to Question Center
0

Nasveti za optimizacijo slike iz Semalt Expert

1 answers:

Slike, ki niso optimizirane, lahko povzročijo resne posledice, povezane z uspešnostjo spletne strani. V večini primerov, ko je hitrost vašega spletnega mesta zelo počasna, imajo "večkratni" slik večji del krivde. Za naš trenutni svet je značilna natezna konkurenca v skoraj vseh panogah. Zato počasne spletne strani ne morejo preživeti vročine.

Jason Adler, Manager Semalt Customer Success Manager, opozarja, da če uporabnik obišče vašo spletno stran in meni, da traja eno sekundo dlje, kot je navajen, je zelo verjetno, da bodo skočili na spletno mesto vašega konkurenta, če je obremenitev relativno hitrejša.

Kako se prepričate, da vaše slike ne upočasnijo vašega spletnega mesta?

Razmislite o uporabi teh sedmih nasvetov za optimizacijo slike za izboljšanje SEO:

1. Uporabite kakovostne izvirne fotografije

To je temeljna resnica, ki velja za vse vrste spletnih vsebin. Če želite zagotoviti boljšo uporabniško izkušnjo, potrebujete najbolj edinstvene in izvirne slike na vašem spletnem mestu. Če lahko posnamete fotografije s kakovostno kamero ali dobite oblikovalce, ki lahko ustvarijo izvirne fotografije, bodo boljše kvote vaše spletne strani visoko ocenjene.

Skušnjavanje uporabe fotografij je lahko razumljivo veliko. Vendar res nočeš imeti fotografije, ki jo imajo na milijone drugih spletnih mest.

2. Izboljšajte svoje slike z orodji

Uporabniki so slike, ki niso le privlačne, temveč tudi osebne. Orodja za urejanje fotografij so zelo razširjena po vsem svetu. Vedno lahko najdete primerno orodje, da dodate nekaj na svoje slike, preden jih objavite na spletu.

Ali želite dodati besedilo, edinstvenost, osebnost ali povečati privlačnost, obstaja orodje za to. Izkoristite orodja za urejanje fotografij, da ustvarite slike, ki izstopajo in dajejo vaši strani rob.

3. Opisna in imena ključnih besed bogatih datotek

Najboljše prakse SEO poudarijo pomen vključitve ključnih besed v imena datotek, ki opisujejo sliko. Takšno ime datoteke sporoča iskalniki o sliki in kaj je v njej. Ko prenesete slike, zamenjajte privzeti imen z nekaj, kar opisuje sliko v najboljših možnih pogojih.

4. Zmanjšajte velikost vaših slik

Lahko zmanjšate velikost datoteke, ne da bi pri tem zmanjšali kakovost slike. S spreminjanjem velikosti in stiskanja slik lahko bistveno izboljšate hitrost spletnega mesta.

Uporabite funkcijo »Shrani za splet« v programu Adobe Photoshop, da zagotovite, da so slike, ki se končajo na vašem spletnem mestu, optimalne velikosti.

5. Uporabite pravo obliko datoteke

Obstajajo trije skupni format slike: JPEG, PNG in GIF.

JPEG je najbolj priljubljena oblika, ker ohranja velikost slik majhne. GIF se večinoma uporablja za animacije in preprosto umetnost. Podpira pregledno ozadje in je zato kot nalašč za logotipe podjetij in druge elemente spletnega mesta. PNG je bolj sodobna alternativa JPEG in GIF. Ta oblika podpira preglednost, avtomatsko korekcijo gama in boljšo barvno območje.

6. Optimizirajte slikovno besedilo in naslov

Alt besedilo in naslov slike bi morali biti pravilno ustvarjeni, da bi vaši spletni strani dosegli boljšo uvrstitev na SERP-je in zagotovili dobro uporabniško izkušnjo.

Altovo besedilo je morda najboljši način za zagotovitev, da se vaši izdelki pojavljajo v Googlovem spletu in iskanju slik .

7. Ustvarite zemljevide spletnega mesta za vaše spletno mesto

Zemljevidi spletnega slikarstva dajejo iskalnikom informacije o slikah, ki so na voljo na spletnem mestu. Tudi če koda JavaScript naloži sliko, zemljevid spletnega mesta omogoča, da ti motorji najdejo slike. Ustvarjanje zemljevida mesta vključuje dodajanje informacij o slikah na strani. To se naredi za vsak URL, naveden v kazalu .

Optimiranje slik za SEO je vsekakor vredno truda. Vaša spletna mesta se hitreje naložijo in obiskovalci lahko hitro pridobijo, kar želijo. Počasne spletne strani trpijo zaradi izgube vidnosti, zmanjšanja menjalnih razmerij in s tem prodaje in prihodkov. Zgoraj nasveti vam bodo pomagali preprečiti te izgube.

November 29, 2017
Nasveti za optimizacijo slike iz Semalt Expert
Reply