Back to Question Center
0

Nasveti za optimizacijo slike iz Semalt

1 answers:

Živimo v vizualnem svetu in pomena optimizacije slike ni mogoče zanemariti. Visokokakovostne slike naredijo vašo spletno stran bolj privlačna in poskrbi za veliko ekološkega prometa. Brez ustrezne vsebine in optimizacije slike, morda nikoli ne boste dobili želenih rezultatov. Optimizacija slike je ugodna na več načinov, na primer, zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo, pospešuje čas nalaganja strani in nudi boljše možnosti uvrstitve. Tehnologija vizualnega iskanja je v zadnjih mesecih postala vidna koraka, in iskalniki ne morejo prepoznati vsebine slik. Torej so odvisne od besedila vaših slik, da bi razumeli, kakšne so slike in kako se nanašajo na teme ali članke. Tukaj so vidni nasveti za optimizacijo slike za spletne skrbnike in blogerje, ki jih ponuja Max Bell, Customer Success Manager Semalt .

Stock slike ne more pomagati pri SEO:

Če želite, da se vaše slike pop na spletnem mestu, morate imeti popoln dostop do slik zalog. Toda slike strežnikov ne morejo pomagati pri SEO, ker bi morali še naprej poskrbeti, da bodo na strani in izven strani SEO. Veliko spletnih mest je preobremenjeno z enakimi slikami na zalogi, zato morate razmišljati o edinstvenih in privlačnih slikah, ki jih še niste uporabljali. Tudi ko bodo slike zalog optimizirane, bodo imele enake učinke ali prednosti SEO kot izvirne slike.

Uporabite visokokakovostne slike:

Pomembno je, da uporabite edinstvene in kakovostne fotografije v vseh vaših izdelkih. Bolj inovativne slike, ki jih uporabljate, boljše so vaše razporede v iskalnikih..Izvirne slike pomenijo, da bi morali uporabljati brez avtorskih pravic. Če nimate dostopa do Shutterstock ali Getty Images, lahko fotografirate z uporabo fotoaparata. Poskrbite, da bodo vaši obiskovalci dobili veliko informacij o vaši blagovni znamki, to pa je možno le z vizualno impresivnimi videoposnetki in fotografijami.

Naročite svojim strankam vpogled v vaše podjetje ali zagotovite visoko kakovostno podobo izdelka, na katero bodo obiskovalci odgovorili.

Mnogi uporabniki prezrejo fotografije fotografij. Visokokakovostne izvirne slike vam omogočajo, da se izstopajo v rezultatih iskanja, pokažejo svojo osebnost in privabijo več ljudi na svojo spletno stran.

Pazite na avtorske pravice:

Ne glede na sliko, ki ste jo izbrali, se prepričajte, ali so slike proste za uporabo in ni konfliktov zaradi kršitve avtorskih pravic. Če imate dostop do Shutterstock, Getty Images, DepositFiles ali drugih podobnih platform, lahko uporabite čim več fotografij, kot želite, ne da bi vas skrbelo zaradi kršitve avtorskih pravic. Ampak, če nimate licenc za uporabo svojih slik, se boste morali soočiti s drago tožbo. V skladu z zakonom o avtorskih pravicah DMCA (Digital Millennium Copyright Act) uporabniki ne morejo uporabljati nečloveške vsebine in slik, saj lahko kršijo avtorske pravice.

JPEG je najboljši:

Obstajajo različne oblike slik, vendar je JPEG najboljša in široko uporabljena oblika slike. Omogoča veliko možnosti za ohranjanje kakovosti vaših slik, kadar jih spreminjate ali stisnete. Lahko igrate z barvami, vzorci in sencami, da se prepričate, da je končna slika glede na postavitev vašega spletnega mesta in vsebino. Res je, da so slike JPEG enostavne za stiskanje in jih lahko uporabljate v majhnih in velikih velikostih .

Zavijanje:

Ko gre za SEO, je pomembno, da ime svoje slike. Morate ustvariti kratka, vendar obsežna imena vaših slik in se prepričajte, da je glavna ključna beseda dodana v ta imena. Google, Yahoo in Bing bodo vaše vsebine in slike lažje pregledali, če so ključne besede in besedne zveze pravilno uporabljene.

November 29, 2017
Nasveti za optimizacijo slike iz Semalt
Reply