Back to Question Center
0

Kako ustaviti kitajsko neželeno pošto iz poplavljanja vaš iPhone? Nasveti iz Semalt

1 answers:

Verjetno veste, kako pomembno je uporabljati močna gesla in aktivirati dvociferno preverjanje pristnosti (2FA) na napravah Apple. Stotine tisoče neuporabnih kitajskih spam sporočil se pošljejo v naprave iPhone in iz njih. Ugrabljen račun iMessage lahko napolni vaš iPad, iPhone, Mac ali druge podobne naprave z veliko junk in gobbledygook, kot si lahko predstavljate. Tehnično gledano, to ni hack, ampak je znak, da je nekdo ugibal vaše geslo in uporablja napravo za svoje neumne dejavnosti.

Andrew Dyhan, vrhunski strokovnjak iz Semalt , ima prilagojena praktična vprašanja, ki vam bodo pomagala ostati varna pred takimi napadi.

Veliko število uporabnikov je postalo žrtev takšnih shem. Anglija varnostna družba Sophos je objavila delovno mesto na blogu Naked Security, kjer je izmenjala izkušnje različnih uporabnikov iPhone-a. Eden od uporabnikov je dejal, da je bil njegov iPhone nezakonito uporabljen za pošiljanje lažnih kitajskih sporočil vsem svojim prijateljem in družinskim članom. Nobeno poročilo o kršitvi podatkov ni bilo nikoli poročano in ni mogoče izvleči osebnega gesla iz njegovih naprav iOS. V takšnih okoliščinah morda ne bo mogoče kdo povedati, kaj se dogaja, vendar je Apple Inc. začel John Munn iz Belfasta povzel problem in zatrjeval, da se uporabniki Android pritožujejo zaradi te težave let..Veliko iPhone gesel so uganili in računi so vdirali vsak dan. John ni bil edina žrtev, saj je Sophos raziskala zadevo in ugotovila, da Apple ni prejel pritožb o svoji preiskavi in ​​je že odpravil številna vprašanja.

Kako napadi delujejo?

Najprej uporabniki prejmejo sporočilo, da je njihovim ID-jem Apple dostopal od neznanih lokacij ali naprav. Če na vašem računalniku prejmete takšna obvestila, nič ne more storiti. Toda, če v svojem mobilnem telefonu prejmete takšno sporočilo, morate klikniti gumb »V redu«. Kakorkoli, po prejemu začetnega sporočila se začne poplav. Veliko število naprav je dnevno nezaželeno. Uporabniki se prav tako pritožujejo nad emojiji in besedili iz sumljivih virov, in ta sporočila so v celoti napisana v kitajščini.

Iste vrste sporočil se pošljejo na tisoče ljudi iz okuženih računov. Če prevedete ta sporočila, vas lahko pošljejo v igralnico ali nočni klub v Macau. Obstajajo možnosti, da hekerji želijo ukrasti vaše podatke z uporabo imen znanih igralnic, vendar bodo takšne dejavnosti vodile do neprestane zapore neželene pošte. Če piše "več informacij", to pomeni, da so napadalci dostopali do vašega gesla ali izbrali podatke, da bi kršili nekaj pravil na spletu. Apple trdi, da ni mogoče dostopati do uporabnikovega računa iMessage, vendar hekerji pogosto prevarejo uporabnike in jih preusmerjajo na neprimerljive količine smeti. Verjetno je uporabnik ogrozil njihova gesla v nekaterih kršitvah podatkov, kot so LinkedIn in Yahoo. Morda so uporabili isto geslo za različne račune, tako da se hekerjem ujemajo z različnimi e-poštnimi ID-ji z ​​istim geslom. Na koncu bi morali uporabiti močna gesla, ki jih hekerji morda ne bodo uganili. Pogosto posodobite gesla in aktivirajte 2FA. Če imate pomisleke glede varnosti vašega računa, morate preveriti priporočila Apple.

November 29, 2017
Kako ustaviti kitajsko neželeno pošto iz poplavljanja vaš iPhone? Nasveti iz Semalt
Reply