Back to Question Center
0

Izboljšajte svoj SEO, preberite o optimizaciji slike! - Semalt Expert

1 answers:

Na strani SEO in optimizacija slike sta dva glavna koraka učinkovite oglaševalske akcije. iskalnik je sčasoma inteligentnejši in pametnejši, postopek pridobivanja dobrega iskanja pa je zelo prefinjen. Kakovostna vsebina ni dovolj, saj morate biti pozorni na veliko stvari. Različni dejavniki prispevajo k prikazovanju na lestvici iskalnikov, najpomembnejši pa je način optimizacije slik za SEO.

Če je na strani SEO steber vašega spletnega mesta, je optimizacija slike gradbeni blok. Jason Adler, Semalt Manager Customer Success Manager, navaja, da so slike močne vizualne komponente vaših spletnih strani in so veliko boljše od tisoč besedilnega članka. Pomembno je, da slike pravilno uporabite, tako da lahko pošljejo vaše sporočilo na prvi pogled.

Podobnost:

Poskrbite, da bodo slike, ki jih izberete, relevantne za vašo spletno vsebino. Veliko nepomembnih slik vam ne bo dalo učinkovitih rezultatov SEO kot eno sliko z ustreznim alt besedilom in opisom.

Alt Tags:

Alt oznake igrajo ključno vlogo pri optimizaciji slike. Pomagajo vašim slikam v rezultatih iskalniku in izboljšajo čas nalaganja vašega spletnega mesta. Vsi iskalniki so odvisni od besedila vaših slik, ker ne morejo prebrati vaše vsebine, tako da se bodo alt in alt oznake alt odločile, kako se lahko vaše slike uvrstijo v rezultate slike Google..Ena najboljših praks za oznake alt je, da oznake ostanejo krajše, opisne in do točke.

Velikosti slik in gostovanje:

Velikost slike ima pomembno vlogo pri izboljšanju splošne uporabniške izkušnje. Prepričajte se, da slike, ki jih uporabljate, niso preveč težke, da bi povečali hitrost nalaganja. Uporabite majhne, ​​a lepe slike, ki jih je enostavno prikazati v rezultatih iskalnika. Priporočamo vam, da uporabite slike v bajtih. Orodja, kot je Yahoo Smushit, se lahko uporabijo za izbris pretiranih bajtov iz slik, zaradi česar so lažje kot prej.

Image hosting je še en pomemben dejavnik, ko gre za ustvarjanje več prometa iz iskanja Google slike. Google in drugi iskalniki dajejo večjo pozornost slikam, ki gosti na isti domeni, kot slike na več domenah. Glavni algoritem za iskanje slik Google je mešanje slik z besedilom vašega spletnega mesta.

Ime datoteke:

Tako kot ključna beseda je pomembna tudi v vašem URL-ju, so imena datotek bistvena za vaše fotografije. Bogata imena datotek s ključnimi besedami pomagajo iskalnikom, da ocenijo vaše spletno mesto na boljši način. Ne smete uporabiti privzete ime datoteke, na primer DSC0119.jpg, ker ne dajejo dovolj informacij o vaših slikah. Namesto tega bi morali uporabiti deskriptivne datoteke in ključne besede, ki jih je treba ločiti s vezaji.

Povezovanje slik in naslovne oznake:

Slika je privlačna in privlačna stvar, ki opisuje vašo spletno stran in njeno vsebino. Pravilno povezovanje slik je SEO praksa. Izogibajte se neposrednemu povezovanju fotografij. Namesto tega morate slike vdelati in povezati nazaj na spletno mesto. Prav tako bi morali uporabljati ustrezne oznake. Naslovna oznaka vsebuje informacije o vaši vsebini, ko uporabniki kurzor premaknejo čez povezave. Pomembno je, da dodate SEO prijazen opis in ustrezne ključne besede v svoje naslovne oznake.

November 29, 2017
Izboljšajte svoj SEO, preberite o optimizaciji slike! - Semalt Expert
Reply